Da bestemødrene stormet supermarkedet

Dato: 22.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Bestemødre stormer et supermarked, soldatene skyter av kjedsomhet og FN-toppsjefen må forhandle personlig for å få nødhjelpen over. Konflikten i Øst-Ukraina er blitt en krig i midtlivskrise.

Enkene etter Maidan

Dato: 15.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Her er historien om aktivisten som ble skutt av en snikskytter, journalisten som ble dratt ut av bilen og drept, pensjonisten som var savnet i fem dager – og politimannen som døde på post for det beryktede spesialpolitiet Berkut. Etter opptøyene på Maidan må enkene på begge sider av konflikten finne mening i revolusjonen.

De siste dagers skeive

Dato: 22.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Jeg fulgte aktivistene som kjempet med livet som innsats for å arrangere Pride 2015 i Kiev. Det ble tre dager med høye skuldre, norske kanapeer og hemmelige møter.

Homokampen som kræsjet

Dato: 20.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Dette bildet er fra Pride 2013. Etter revolusjonen på Maidan og krigen i Donbass, ble det enda farligere å være homofil i Ukraina.
Jeg undersøkte overgrepene - og politikken bak - fra på begge sier av frontlinjen.

Parade i separatistenes tid

Dato: 18.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Folkerepublikken Donetsk feiret 70-årsjubileet for slutten på 2.verdenskrig med storslått militærparade. Samtidig som byen rustet seg til fest, ble en barneskole bombet for femte gang.

Maria (91) overlevde tre kriger.

Dato: 20.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Maria Bajarskaja (91) overlevde den første krigen ved å lyve på seg tuberkulose – de to siste ved å klamre seg til tregulvet, mens ukrainske og prorussiske soldater kjemper om hjembyen Debaltseve.

Landsbyen som fikk en Boeing i hodet

Dato: 15.11.2015 - Per Christian Selmer-Anderssen

Syv måneder etter at MH17 ble skutt ned i landsbyen Grabovo, drikker ungdommen vodka i flysetene fra vraket, barna får ikke sove om natten og bare ti prosent av de voksne er i arbeid. Vi bodde tre dager i den lille landsbyen bak opprørernes frontlinjer i Ukraina.